Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els Amics de les Arts
Foto: CASA SEATEls Amics de les Arts

Aquests són els concerts gratuïts de les Festes de Maig de Badalona (Suu, Stay Homas i Els Amics de les Arts, entre d’altres)

L’empresari del pernil ibèric, Enrique Tomás, serà l’encarregat del Pregó de les Festes

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Possiblement, el mes de maig és el preferit dels badalonins, ja que és quan se celebra l'esdeveniment més gran de l’any: les Festes de Maig. Es tracta de quatre setmanes de celebració carregades de concerts i activitats gratuïtes i tradicions populars, entre d’altres, que honoren el copatró de la ciutat, Sant Anastasi. És per això que de tots els actes que es duen a terme giren entorn de la nit del 10 i la jornada de l'11 de maig, el dia del patró, i es considera que l’Ofici Solemne és el moment amb més càrrega simbòlica de les Festes, així com la Cremada del Dimoni i el Pregó que inicia als esdeveniments (on el sant també hi és present).

Tanmateix, les Festes de Maig presenten un ventall enorme d’activitats, sobretot en l'àmbit musical. Per exemple, el 5 de maig a les 20 h, Maria Hein oferirà un espectacle al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús; durant la vigília de Sant Anastasi, al passeig marítim de la ciutat, Stay Homas farà un concert a la una i mitja de la matinada i, l’endemà al mateix lloc, a partir de les 22.15 h, actuaran Els Amics de les Arts seguits de Suu

La setmana següent, el 18 de maig, Me Cuesta Tanto Olvidarte farà un tribut a Mecano a la plaça del President Tarradellas a les 22.30 h i l’últim dia de celebració, el 26 de maig, es podrà gaudir dels concerts de David Ros, Maambo! i l’Orquestra Kanalla a la plaça Pompeu Fabra a partir de les 13 h. 

Stay Homas
Foto: Stay Homas

El Pregó, l’Ofici Solemne i la Cremada del Dimoni

També hi haurà espai per a les tradicions. Qualsevol festa popular comença amb un bon pregó, per això, el 3 de maig a les 19 h, Enrique Tomás –l’empresari badaloní fundador de la companyia especialitzada en pernil ibèric– serà l’encarregat de donar el tret de sortida als actes a la plaça de la Vila. 

La Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig, inclourà un conjunt d’actes de cultura popular que començaran a les 19 h a la plaça de la Vila amb el Ball a la Plaça i el seguici de la ciutat i continuaran amb l’Acte Sacramental i el Ball de l’Àliga a les 21.30 h. Clourà la nit a partir de les 22 h l’espectacle de drons i la piromusical, juntament amb la tradicional Cremada del Dimoni, a la platja dels pescadors. 

Cremada del Dimoni
Festes de Maig BadalonaCremada del Dimoni

Finalment, l’Ofici Solemne tindrà lloc l’11 de maig a les 11 h a l’Església de Santa Maria. Abans, però, s'hauran dut a terme les Matinades al passeig de la Rambla on el so de les gralles i els diables de la ciutat despertaran a tothom. A la tarda, a les 18.30 h tindrà lloc el ball de Sardanes a la plaça de la Vila i mitja hora després se celebrarà la Passada de Sant Anastasi, qui recorrerà diferents carrers de Badalona. 

Podeu consultar el programa de les Festes de Maig a través del seu web.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat