Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Basílica Santa Maria del Mar
Basílica Santa Maria del MarBasílica Santa Maria del Mar

El grafiti a prop de Santa Maria del Mar que farà que ho petis a les xarxes

És obra de l’artista de ‘street art’ i pop art Alberto León, qui ja havia instal·lat altres peces a la ciutat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Els carrers de Barcelona són testimonis de milers d’històries diferents i les seves parets, de vegades, en guarden fragments. En són exemples els forats causats per restes de metralla durant la Guerra Civil a la plaça Felip Neri i el mural col·lectiu de xiclets que fa pocs dies va ser eliminat, però també les expressions artístiques que apareixen quasi per sorpresa als murs de diferents punts de la ciutat.

Aquesta vegada, ha estat una paret de Ciutat Vella el llenç d’un artista urbà. En concret, la peça s’ha situat entre el carrer dels Ases i el de Malcuinat, just darrere de la plaça del Fossar de les Moreres i amb la basílica de Santa Maria del Mar de fons. 

L’obra, titulada 'El beso', representa un home amb els ulls embenats amb una tela vermella, subjectant un ram de flors a l’esquena i fent un petó al tall de la paret, de manera que aquell que ho vulgui es pot apropar per simular que l’està besant.  

El grafiti és obra de l’artista canari de 'steert art' i pop art Alberto León que reivindica que expressa la llibertat del seu art “a través de missatges positius i imatges provocatives i atractives que inviten a la reflexió”. 

Després d’haver treballat en diverses empreses del sector gràfic, com en el disseny, la impressió o la retolació, León va decidir fusionar els seus coneixements amb la seva passió: l’art urbà. A Barcelona, ciutat on resideix actualment, va començar a recol·lectar cartells dels carrers per decorar les seves teles, fusionant-les amb acrílics, pintura de paret, vinils, 'sprays' i altres textures per donar caràcter i energia a les seves obres. 

De fet, 'El beso' no és l’única obra de l’artista que s’ha fet veure pels carrers de la ciutat. Per Sant Jordi, per exemple, va instal·lar una peça que mostrava un policia regalant una rosa i, per Nadal, una altra que mostrava un sensesostre demanant una moneda. En totes elles, León apel·la els vianants a interactuar-hi i també els convida a rumiar amb el missatge que transmeten.

View this post on Instagram

A post shared by Albert (@xopet1969)

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat