Global icon-chevron-right España icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Actividades y fiestas para el Día de la Mujer Trabajadora en Barcelona

Actividades y fiestas para el Día de la Mujer Trabajadora en Barcelona

Aprovechamos el 8 de marzo para revindicar y disfrutar del trabajo de las creadoras de aquí y de todo el mundo

We can do it!
Por Time Out Barcelona |
Advertising

Desde mediados del siglo XIX, las mujeres salen a la calle para reclamar y reivindicar mejores laborales y salariales, conciliación familiar, igualdad y para rechazar totalmente el sexismo. Y aunque ha pasado más de un siglo, la lucha no ha cesado y se ha demostrado que sigue siendo necesaria. El día 8 de marzo es el día marcado en el calendario como el Día Internacional de las Mujeres, pero realmente lo es cada día. La cultura va ligada a la lucha y hemos hecho una selección de actividades pensadas especialmente para esta celebración. ¡La revolución será feminista o no será.

NO TE LO PIERDAS:  Películas feministas que tienes que ver

Para picar algo

La Raposa
© Maria Dias
Bares y pubs, Bares de tapas

La Raposa

icon-location-pin El Poble-sec

23 d’abril del 1983. Al plató de TVE, quatre noies apareixen cantant una cançó que trasbalsaria tot Espanya. Eren les Vulpes i el tema, 'Me gusta ser una zorra'. 34 anys després, amb el mateix esperit combatiu, va obrir La Raposa, que vol dir guilla, o zorra en castellà. Sota el rètol de bar vegà i una llibreria feminista trobareu un local lluminós i viu. El projecte és potent: fruit de l’amistat i l’entusiasme activista de tres veïnes del barri, l’arquitecta Alba, la cuinera Momo i la dissenyadora Natalia, La Raposa neix com a espai polivalent de trobada i cooperativa de treball per fomentar una altra cultura de barri, perquè el Poble-sec està sent arrasat per la moda de la tapa ràpida del turista de pas. Els puntals del projecte són el bar vegetarià (croquetes, braves, amanides, cremes, curris i pastes a preus populars), amb aliments de km 0 i ecològics abastits per cooperatives agroalimentàries; la llibreria especialitzada en feminisme i transfeminisme, literatura infantil, fanzins, cuina vegetariana i antiespecista; i els tallers de pa, conserves d’aliments, d’hort urbà o d’autoedició bàsica, sempre impartits o coordinats per dones, lesbianes o trans.

Time Out dice
Bares y pubs, Bares de tapas

Gata Mala

icon-location-pin Gràcia

Got? Petit, que no s’escalfa.Temperatura? Glacial. Quadratura del gas? Perfecta. Escuma? Un dit i escaig de morbo. Suavitat? Mimosín tindria el primer orgasme de la seva miserable vida. La canya de Moritz del Gata Mala és de doctorat Honoris Rauxa. Ja paga la pena visitar aquesta llauna de sardines només per tastar les seves provetes d’ordi català, però també ajuda que amb la cerveseta et regalin una tapa. I no parlo de patates xip o pelleringa de bull. Aquí us posareu les botes: les viandes en miniatura són teca de la bona.    El Gata Mala és un espai comprimit que s’anuncia amb una pissarra al carrer –el nom, posat amb guix. Haureu d’emprar els colzes per fer-vos forts a un racó de la barra. I quina barra: de les seves entranyes no paren de sortir tapetes delicioses per a la Germandat de la Canya Afterwork. Mentre espereu el regal i assaboriu la birra, podeu passar el temps veient les fotos i delícies pictòriques que adornen el local: grafits de Banksy, dibuixos infantils a mig camí entre Liniers i Juanjo Sáez fets amb guix a la paret, per anunciar la carta i els preus... Impossible descansar la vista.    Els feligresos del Gata Mala voldran matar-me. No els culpo. Aquest bar amb nom libidinós és un dels secrets més ben guardats dels cims de Gràcia. Preus ajustats, generositat amb les tapes, canyes estratosfèriques, gintònics de traca, un caliu especial i sentit de l’humor als distintius de gènere dels lavabos: “Aquí los gatos buenos, aquí las gatas malas”. El vot de conf

Time Out dice
Advertising
Gay y lésbico

Carita Bonita

Bar musical d'ambient adreçat a noies. Situat al cor del Gaixample, resulta un punt estratègic per començar o acabar la nit. Entre còctels de tot tipus podreu conèixer noies de totes les edats i nacionalitats perquè la filosofia del local és fer de punt de trobada de la comunitat lesbiana a Barcelona on tothom és benvingut. Distribuït en tres plantes, disposa de zona de taules o espais més tranquils per conversar i de la zona Bunker, una minidiscoteca per poder ballar a cop dels èxits del moment.

La Monroe
© Irene Fernández
Restaurantes, Cocina Internacional

La Monroe

icon-location-pin El Raval

La Berta, en Sergi i la Jordina fa anys que tenen negocis petitons i aprofitadíssims al Raval i treballen plegats per cultivar un nou model de relació establiments-barri, basat en la xarxa, la sostenibilitat i l’atenció als veïns. Que hagin unit esforços per obrir La Monroe, el bar de la Filmoteca, és molt bona notícia, perquè la gestionen amb el mateix amor i coneixement del territori que els seus propis locals. En entrar-hi ja es nota: en un espai enorme i diàfan, tot finestrals, han aconseguit traslladar aquella calidesa i ambient familiar del Lupita, Las Fernández o el Pódame. Les llambordes de la plaça són el terra del local, té una gran terrassa amb gàbies d’ocells per fer-hi créixer l’heura i tauletes d’alumini lacades de verd piscina i roig corall. L’interiorista Antonio Iglesias ha fet una feina magnífica: ha iŀluminat l’espai amb llums fets amb oueres reciclades i bombetes de gran filament i ha disposat llargues taules de fusta per compartir amb esquelet de bastida –diu que per retre homenatge a En construcción, del Guerín, que es va rodar allà–. La Monroe és tot terreny: hi pots esmorzar, picar tapes –l’ensalada russa és boníssima i els embotits són de Ponts!–, fer un menú a bon preu, beure tes, còctels, menjar entrepans i amanides, sopar un cebiche o un secret ibèric. T’hi pots gastar quatre rals i fer un cafè i un fabulós pastís casolà o sopar per 25 € i quedar com un senyor. A La Monroe hi ha germanor i fa de bon passar-hi el dia. Ara sí que podem dir que a la

Time Out dice
Advertising
Les Tres a la Cuina
©MariaDias
Restaurantes, Cocina creativa

Les Tres a la Cuina

icon-location-pin Vila de Gràcia

Anna O’Flynn i Mariana González regenten un curiosíssim restaurant anomenat Les Tres a la Cuina. Situat en ple barri de Gràcia, en una zona en què la vida fa olor de vermut i la llum té el color de les bones converses, Les Tres a la Cuina té un look que podria equiparar-se a locals d’altres barris universals com el Soho. La cuina del restaurant és fresca, en el sentit que els plats que s’hi ofereixen són com un ram floral pel reguitzell d’aromes especiades que ofereix. Com reconeix O’Flynn, les influències de Jamie Oliver són evidents. El cap de setmana, hi serveixen un brunch que, segons m’han explicat, és magnífic. Però entre setmana, la cuina es basa en un menú compost per dos primers i dos segons, que varien segons la joie de vivre d’O’Flynn i González en interacció amb els productes del mercat  i de proximitat. Les verdures provenen de La Casita, els vins són de Casa Mariol, el cafè és El Magnífico, la cervesa, Almògaver, una conjunció que dóna a aquest local molt gracienc un toc de bohèmia encantadora. El menú que vaig elegir estava compost per una sopa de carbassa amb gingebre, crostonets i ceba, un risotto de calamarsons amb all i julivert i tiramisú. La qualitat-preu, 10 euros, és un miracle. Però si el dia elegit és un altre –jo hi vaig anar un divendres–, el client hi podrà trobar primers plats com una sopa de coliflor amb oli d’avellanes i pebre verd, o una albergínia fumada amb mango, fideus d’arròs i amaniment de llimona amb xili, i, de segon, unes patates gra

Time Out dice

Las Fernández

icon-location-pin El Raval

Aquestes tres germanes del Bierzo han celebrat sis anys de vida al cor del Raval amb una proposta que combina el producte de la seva terra amb aires vermells, acolorits, de pel·lícula d'Almodóvar. Tots els plats es comparteixen. No és gaire gran i compta amb fans incondicionals, així que cal reservar amb suficient antelació.

Advertising